Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Kitzbuhelské Alpy - 23. - 25. 2. 2019

Domů
Tennengebirge 2019
Vysoké Taury 2019
Hollengebirge 2019
Totes Gebirge 2019
Traunstein 2019
Arménie 2019
Kitzbuhel 2019

 

Konečně zase zimní Alpy. Již pár let zpětně to vždycky něco překazilo. Tentokrát nám bylo vše splaceno i za roky minulé.

Friends of Moountains tentokrát vyrazili ve složení já, Petr a kolega David. Bohužel kluci nemohli, přišli o hodně.

Zimní výpravu plánoval Petr a jak je u něj známo, není žádný troškař a pořádně nám nadělil. Nikdo jsme ještě nikdy nebyli v Kitzbuhelských Alpách, tak proč se do nich nepodívat. Měla to být pohodová akcička po kopcích nevýrazných tvarů. Opak byl ale pravdou. První den jsme nastoupali 1200 m s plnou polní. Sněhu hafo, lavinovka sice na st. 3, ale další den již měla padnout na 2. Na samotných vrcholcích zase tolik sněhu nebylo, ale nějaké traverzy nepřicházeli moc v úvahu.

Během tří dnů to byla vrcholová žeň. Nejednalo se o žádné hrbolky, byly to kopce jako kráva a z mého pohledu si jich moc vážím, těžký batoh na zádech jejich obtížnost navyšoval. Naštěstí nám po dvě noci poskytly své útočiště dvě bivakovací chatky - byli jsme ukryti od nepříjemného větru.

Poslední den byl ve znamení naklesání do údolí. Nepříjemný zážitek - sestup brutálním svahem - snad to neodnesou moje chodidla. Nakonec ale vše dobře dopadlo. Akce byla moc fajn, sice dost náročná, ale nezapomenutelná. Petr se vyšvihl svým plánem.

Příští rok snad s ostatníma klukama....

Fotogalerie

Milan © 2019

 

WebZdarma.cz