Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Hollengebirge - 22. - 24. 10. 2021

Domů
Sengsengebirge 2021
Traunstein 2021
Hollengebirge 2021

 

Tak s tímhle jsem už opravdu nepočítal. V květnu se mi úrazem obrátil svět vzhůru nohama a koncem října jsem byl již potřetí v Rakousku. Tentokrát pouze s Adélou.

Nocležiště bylo v autě na mém oblíbeném místě za vesničkou Weissenbach am Attersee. První den jsme dali kompletní přechod z Weissenbachu přes vrcholky Schoberstein, Mahlgupf, Dachsteinblick a Brennerin až k chatě Hochleskenhaus. LIdí bylo málo, šlapalo nám to neskutečně. Na chatě jsme si dali zaslouženého Radlera a pádili od chaty strmě dolů až k silnici, kde jsme chytili stopa zpět do Weissenbachu. Celkem dlouhá túra, zejména závěrečný sestup byl dost zajímavý... Adéla při sestupu běžela, záviděl jsem jí to. Vzpomněl jsem si i na Míru, kdy jsme tento samý přechod před lety udělali sami dva s Fídou.

Druhá noc proběhla na tom samém místě v autě. V neděli jsme dali Drachenwand. Adély první ferata a hned v takového obtížnosti. Klobouk dolů. Dala to s prstem v nose. Tam už tedy lidí bylo požehnaně, ale počasí nám přálo, takže to byla jedna veliká radost. Na této feratě jsem byl počtvrté a znovu byla nádherná. Exponovanost a výhledy z této feraty dělají stálici. Myslím, že jsem na ní nebyl naposledy.

Fotogalerie.

Milan © 2021

 

 

WebZdarma.cz