Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Queyras - 30. 7. - 4. 8. 2016

Domů
Totesky 2016
Vysoké Taury 2016
Traunstein 2016
Queyras 2016
Höllengebirge 2016
Jezerní hora 2016
Železné hory 2016
Sněžka 2016

 

Tento vrchol sezóny jsem absolvoval po boku ostřílených Friends of Mountains ve složení já, Jirka a Míra. Jen ten Dušan chyběl.

Stručný program je ke zhlédnutí zde.

chto několik nádherných dní bylo ve znamení absolutní pohody, vycházelo nám v podstatě úplně všechno. Dosáhli jsme několika vrcholů, některé bych hodnotil jako docela slušný výkon. Na mě nejvíce zapůsobil třídenní okruh, který se nesl ve znamení poměrně velkých převýšení a klesání, ale v liduprázdné krajině. Téměř nikoho jsme nepotkali, na vrcholech jsme byli sami. Co víc jsem si zkrátka mohl přát. Při tomto okruhu jsme navštívili i vrchol, na kterém se během 1. sv. války nacházela zřejmě nějaká strážní bouda. Po odhrabání několika kamenů  této ruiny jsem našel několik nábojnic, některé byly i ostré. Pro mě to byl velký zážitek. Když jsem viděl, co práce se dalo tam dostat mně, neumím si docela představit, co za makáče museli být vojáci před 100 lety, když nahoru tahali s minimální výbavou veškerý arzenál, jídlo.... a to ve všech ročních obdobích. Opravdu silný zážitek. I zbytky ostnatých drátů na třítisícových vrcholech stály za vidění.

Kromě Mt. Blanku kdysi dávno jsem Francouzské Alpy nikdy nenavštívil a musím uznat,  že Míra měl vítečný nápad se sem vypravit. Jen těch 1300 km autem bych nemusel. Ale co naplat, za všechno hezké se musí zaplatit něčím méně příjemným :-)

FOTOGALERIE

 

Milan © 2016

 

WebZdarma.cz